ОСТАННІ НОВИНИ

Етнофестиваль на Золочівщині: гостей чекають екскурсії, медовуха й підйом на повітряних кулях

|

Перший міжнародний екологічний етнофестиваль “Чисті джерела Бугу” розпочнеться завтра в селі Верхобуж на Золочівщині. Як повідомляє прес-служба ЛОО УНП, відкриття фестивалю відбудеться 28 серпня та проходитиме під символічною назвою “День лицарської звитяги”. Серед заходів цього дня: парад лицарів, лицарські бої, концерт старовинної музики, виступи творчих колективів та естрадних виконавців, майстер-класи з народних ремесел (ковалі, гончарі, різьбярі, художники, вишивальники, кухарі, пекарі), ярмарки, вистави, інсталяційні проекти та спортивні ігри.

Також усі охочі зможуть узяти участь в екскурсії до старовинних замків Золочівщини, піднятись у небо на повітряних кулях, побувати на рок-концерті та побачити феєрверки.

29 серпня проходитиме під назвою “День козацької пісні”. У цей день гості фестивалю матимуть можливість зустрітися з Президентом України, побачити з`їзд козацьких куренів, побувати на параді козаків, послухати концерт козацьких творчих колективів та естрадних виконавців. Родзинкою свята стане свято меду та конкурс на найкращий козацький куліш і медовуху. У програмі другого дня фестивалю також заплановані: перегони на конях, бойовий гопак та екскурсії до визначних місць козацької звитяги.

30 серпня матиме умовну назву “День рідного краю”. Цього дня відбудуться: конкурс “Барви рідного села”, презентація міст і сіл Золочівщини, конкурс на кращу садибу, екскурсії до святих та пам`ятних місць регіону.

Завершальний день фестивалю – 31 серпня – отримав символічну назву “Чисті джерела”. До уваги гостей свята: друга частина знайомства з містами та селами Золочівщини, спортивні змагання (фінали), виступи творчих колективів та естрадних виконавців, екскурсії річкою Західний Буг та її притоками.

Завершальним акордом фестивалю стане заключний гала-концерт.

Фінансування заходу відбувається завдяки коштам місцевого бюджету, міжнародних фондів та спонсорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *