ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін наполовину знизив собівартість будівництва житла

|

Кабінет Міністрів України майже наполовину знизив собівартість будівництва житла, скасувавши низку податків і зборів. Про це повідомила сьогодні після засідання Кабміну Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, на сьогодні з вартості побудованого житла 50% становлять реальні витрати на будівельні матеріали та інше, а інші 50% – накрутки та побори, зокрема, безплатна передача квартир місту, збори на розвиток транспортної та соціальної інфраструктури, відрахування на розвиток і зміцнення бази пожежної охорони та плата за підключення до електромереж.

«49,5% обсягу вартості будівництва – це побори, запроваджені незаконно, запроваджені підзаконними актами. Сьогодні ми скасували ці побори, залишивши мінімум, без якого не можна», – сказала Ю. Тимошенко.

Прем`єр заявила, що замість 49,5% такі збори становитимуть 4% для житлового фонду й замість 37,5% – 5% для нежитлової нерухомості.

За словами Ю. Тимошенко, ухвалене рішення – доленосне для України. Вона зазначила, що сьогодні галузь будівництва перебуває в стагнації, і прийняті рішення підштовхнуть розвиток галузі, передає УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *