ОСТАННІ НОВИНИ

Потенційний інвестор концесійної дороги веде переговори з урядом – Кміть

|

Потенційний інвестори проекту будівництва концесійної дороги від Краковця до Бродів через Львів веде переговори з українським урядом щодо певних гарантій, повідомив сьогодні під час прес-конференції т.в.о. голови ЛОДА Микола Кміть.

За його словами, польська фірма NDI SA, що зараз будує дороги біля Вроцлава у Польщі, хоче змінити один пункт в угоді про концесію – поляки хочуть домогтися урядових компенсацій у тому разі, якщо трафік на дорозі буде менший від очікуваного, відтак інвестора не матиме прибутків. М.Кміть зауважив, що йдеться про звичайну європейську практику, адже концесія триває 50 років, тому інвестор повинен мати певні гарантії з боку держави.

За словами М.Кметя, землю на відтинку з Краковця до Львова вже виділено і з цим проблем немає. Якщо уряд погодиться на умови інвесторів, то будівництво розпочнеться найближчим часом, а до Львова дорогу побудують в 2011 році.

З відтинком зі Львова до Бродів трохи інші проблеми – там ще не відведено землю.

Водночас керівник ЛОДА зауважив, що у планах підготовки до Євро-2012 держава фінансуватиме оновлення доріг до пунктів перетину на кордоні з Польщею. На дорогу на Рава-Руської передбачають витратити понад 85 млн гривень, до Краковця – 52,7 млн грн, до Шегинів – 61,3 млн гривень.

Щодо інших пунктів перетину на кордоні з Польщею, то зараз Україна чекає відповідь від Польщі на ноту про відкриття ще кількох ПП. Але навіть якщо ці пункти не встигнуть підготувати до 2012 року, то вже існуючі можуть забезпечити перетин кордону для 10 тисяч осіб на добу, як того вимагають нормативи УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *