ОСТАННІ НОВИНИ

Викладачів та науковців запрошують долучитися до розробки тестових завдань для ЗНО

|

Міністерство освіти та науки України, Український центр оцінювання якості освіти оголошує Всеукраїнський конкурс розробників тестових завдань для зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти та науки.

До участі в конкурсі запрошуються викладачі вищих і професійно-технічних навчальних закладів, методисти, наукові працівники, учителі загальноосвітніх навчальних закладів, які мають досвід розробки та використання тестів у навчальному процесі та бажають взяти участь в укладанні тестових завдань для національного зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

Для участі в конкурсі необхідно подати до конкурсної комісії такі документи:


  • заяву на участь у конкурсі;



  • резюме в довільній формі, у якому висвітлено досвід розроблення тестів (тестових завдань), перелік публікацій щодо створення тестів (тестових завдань), професійну компетентність у галузі педагогічних вимірювань, що підтверджена сертифікатами чи іншими документами тощо;



  • набір тестових завдань, розроблених відповідно до програм зовнішнього незалежного оцінювання 2008 р. і специфікації конкурсу, із зазначенням ключів правильних відповідей;



  • відомості про апробацію тестових завдань і з відповідними психометричними характеристиками (якщо така апробація проводилася);



  • будь-які інші документи, матеріали або їхні копії, що підтверджують професійний рівень учасника.


    Переможцям конкурсу гарантується навчання на спеціально організованих курсах, після успішного закінчення яких і з ними будуть укладені угоди на розробку тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання.

    Термін подачі документів – до 21 вересня 2008 року.

    Більш детальну інформацію можна отримати за тел. 8(044)503-37-95.

    Всеукраїнський конкурс розробників тестових завдань для зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів проводитиметься у два етапи.

    На першому етапі бажаючі взяти участь у конкурсі подають особисто або надсилають поштою до Українського центру оцінювання якості освіти (01135, вул.Чорновола, 24, м. Київ) відповідні документи.

    Учасники конкурсу, визначені Конкурсною комісією за підсумками першого етапу, запрошуються для участі у другому етапі.

    Другий етап конкурсу передбачає проведення семінару-тренінгу для розробників тестових завдань і з наступною самостійною розробкою тесту за специфікацією Українського центру оцінювання якості освіти. Учасники семінару, які успішно виконають програму семінару-тренінгу та захистять розроблені тесті, отримають сертифікат розробника тестових завдань.

    Розробникам тестових завдань, які отримали відповідний сертифікат, буде запропоновано укласти цивільно-правові угоди на розробку тестових завдань для зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року.

    Учасників конкурсу, які отримали сертифікат та володіють англійською мовою (на рівні 540 балів TOEFL ), Конкурсна комісія рекомендуватиме програмі IREX (Програма з міжнародних обмінів) та програмі академічного обміну імені сенатора Фулбрайта для навчання за магістерськими програмами з освітніх вимірювань ( Educational Assessment ) та психометрії ( psychometrics ) у провідних університетах Європи та США.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *