ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко влаштує перевірки виробників та імпортерів м’яса

|

Від сьогодні в Україні починаються перевірки імпортерів і виробників м`яса на предмет обґрунтованості цін на їхню продукцію на внутрішньому ринку. Відповідне розпорядження було прийняте сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів, передає УНІАН.

За словами Прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, забезпечити перевірки мають Міністерство фінансів України, Державна митна служба, Антимонопольний комітет. За її словами, імпортерів м`яса та м`ясопродуктів перевірятимуть на предмет відповідності цін на продукцію, що імпортується, до діючих цін на аналогічну продукцію на європейському ринку.

Вітчизняних виробників м`яса перевірятимуть на предмет відповідності ціни на внутрішньому ринку з цінами на аналогічну продукцію на ринках країн Європейського Союзу.

«Нам раз і назавжди потрібно з`ясувати, як формуються ціни на нашому ринку: і для товарів, що імпортуються, і для товарів вітчизняного виробництва», – заявила Ю.Тимошенко, зазначивши, що не може бути такого, коли виробники м`яса одержують «копійки» прибутку, а роздрібна торгівля іноді одержує до 70% доходів після встановлення роздрібної ціни.

Ю.Тимошенко зазначила, що з аналізу ситуації можна зробити висновок, що у виробництві м`яса та м`ясопродуктів фактично підтримуються посередники, а виробники м`яса не мають ніякої підтримки. Вона сказала, що для перевірок і аналізу ситуації на ринку м`яса й м`ясопродуктів достатньо двох тижнів. І потім, за її словами, результати перевірок та одержану статистику буде проаналізовано на засіданні уряду.

«Вся країна має знати – якщо стоїть така ціна на м`ясо, то хто на цьому «наварює», а хто, я маю на увазі сільгоспвиробників, навіть не компенсує собівартість», – заявила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *