ОСТАННІ НОВИНИ

До 2012 року Знесіння перетвориться на геопарк

|

Лабораторія інженерно-географічних, природоохоронних і туристичних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з адміністрацією регіонального ландшафтного парку «Знесіння» розробили проект рекреаційно-туристичного використання «Знесіння» на 2008-2012 роки. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив директор парку «Знесіння» Олесь Завадович, в останні роки спостерігається неорганізований потік відвідувачів на території парку, водночас, є окремі території, які недоступні для відпочинку, але мають рекреаційний потенціал. У зв’язку з цим було розроблено проект рекреаційно-туристичного використання парку.

У представленому проекті застосовано досвід західних країн, зокрема, Польщі та Словаччини. За словами керівника проекту, старшого наукового співробітника Лабораторії інженерно-географічних, природоохоронних і туристичних досліджень ЛНУ ім. І. Франка Юрія Зінька, пріоритетними на найближчу перспективу визнано розвиток пізнавальних форм туризму, а саме: природничого (орнітологічного, геотуризм), культурологічного (археологічного та промислового). Також передбачено формування на цій території з використанням колишніх кар’єрів геопарку, який репрезентуватиме історію геологічного розвитку, основні корисні копалини та історію кам’яного будівництва регіонів Розточчя й Опілля на території Львова.

У складі геопарку буде «Алея Каменів», експозиція скам’янілих дерев, тематичний парк «Камінь і пісок». Усі об’єкти будуть пов’язані між собою спеціально облаштованою геотуристичною трасою.

Для юних відвідувачів парку передбачено розширити можливості активних занять: спорудити «гірські переправи», облаштувати велосипедні траси, створити монорельсові спуски та площадки для занять скейтбордингом. Для любителів відпочинку та прогулянок у парку передбачено покращити стан дорожньої мережі, облаштувати стилізовані гастрономічно-відпочинкові заклади та покращити доступ до парку з різних напрямів. Особливу привабливість матимуть поїздки вузькоколійкою та кінними екіпажами.

Зараз розробники погоджують проект у відповідних інстанціях і потім його буде винесено на розгляд виконавчого комітету. Згодом на основі розробленої концепції буде зроблено детальне планування території. Цьогоріч для розвитку парку в бюджеті міста закладено 250 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *