ОСТАННІ НОВИНИ

Російський консул розповів львівянам про "неадекватність" Саакашвілі

|

Генеральний консул РФ у Львові Євгеній Гузєєв закликав мешканців Галичини надати гуманітарну допомогу осетинському народу, який, зв йогословами, постраждав від агресії керівництва Грузії. Про це він заявив під час зустрічі із журналістами та представниками політичних партій, які сьогодні провели пікет консульства в підтримку Грузії, повідомляє Presstime.com.ua.

При цьому Гузєєв нагадав, що Росія надала допомогу Західній Україні після паводку.

«В ніч на 8 серпня за вказівкою Президента Грузії війська цієї країни зруйнували місто Цхінвалі, вбили 2 тисячі людей, десятки людей поранені, знищені декілька сіл. Ситуація дуже важка, вбиті також 15 миротворців зі складу російських сил. Все це було зроблено в одну ніч. Росія була змушена ввести додаткові військові сили. Зараз Росія зупинила агресію грузинських військ і ситуація більш-менш нормальна. Росія буде вимагати від Президента Грузії видати розпорядження не проводити військових операцій в Осетії, а також висловлює несприйняття силових методів вирішення конфлікту», – розповів генконсул.

Гузєєв запевнив, що російські війська і надалі нищитимуть військову інфраструктуру Грузії, бо Росія, за його словами, не впевнена, що за декілька днів ситуація не повториться.

Він підкреслив, що Росія категорично проти вступу Грузії в НАТО. «Через вбивство тисяч людей Саакашвіллі добивається вступу Грузії до НАТО», – зауважив генконсул.

За словами Гузєєва, Саакашвіллі не адекватний у своїй поведінці.

Представники політичних сил Львівщини, зокрема, «Свободи», «Нашої України» та ін., передали генконсулу політичні заяви, у яких вимагають від керівництва України розірвання договору дружби і партнерства між Росією і Україною.

Гузєєв на це сказав, що Росія не підтримує такої думки, тобто вона за продовження дії цього договору.

«Але якщо Україна увійде до НАТО і тут будуть розміщені військові бази, то цей договір не матиме жодного значення. Росія у такому разі розцінюватиме вступ України до НАТО як загрозу Російській Федерації», – підкреслив він.

Представники грузинської громади Львова, які також брали участь у пікетуванні генконсульства, відмовились брати участь у зустрічі із генконсулом Росії.

Натомість генконсул РФ зазначив, що він не проти з ними поспілкуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *