ОСТАННІ НОВИНИ

Банк «Дністер» кредитуватиме за допомогою німців малий і середній бізнес на селі

|

Львівський банк «Дністер» та Німецько-український фонд заснували програму «Мікрокредитування малого та середнього бізнесу». Сьогодні представники фонду та банку підписали угоду, згідно з якою український банк отримує 1 млн євро на 5 років для фінансування МСБ у невеликих містах.

Попервах ці кошти будуть доступні малим підприємцям Львова, Стрия, Радехова, Жидачева, Вінниці та ще двох невеликих міст у Вінницькій області. Як повідомив голова правління СКБ «Дністер», у невеликих містах кошти будуть іти від німецької сторони, а у великих – за власні кошти СКБ «Дністер», Водночас Р. Тарасюк не зміг спрогнозувати, скільки саме вкладе український банк власних коштів на кредитування за цією програмою.

До кінця року програма пошириться на Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківськ та Ужгород. А до кінця 2009 року такі послуги надаватимуть в усіх послугах банку.

Максимальна сума кредиту – 250 тисяч євро, проте кредити видаватимуть переважно у гривнях. Процентна ставка за такими кредитами буде ринковою, але на перших порах керівництво «Дністра» обіцяє певні пільги.

Загальна сума, яку німці надають на цей проект, становить 7 мільйонів євро. Окрім львівського банку, уже підписано угоду з банком «Фінанси і кредит» і планують підписати угоду з Імекс-банком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *