ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільше робітники травмуються у вугільній промисловості

|

Відбулося засідання розширеної ради територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області, на якій підбили підсумки роботи теруправління за перше півріччя 2008 року та завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці. Про це повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Як доповів під час засідання перший заступник начальника територіального управління, начальник гірничого округу Юрій Царик, у І-му півріччі 2008 року робота працівників територіального управління була спрямована на перевірку дотримання роботодавцями вимог Закону України “Про охорону праці” та створення для працюючих належних і безпечних умов праці.

Зокрема, на піднаглядових 22665 підприємствах та 83795 виробничих об’єктах за даний період було травмовано 317 працівників – 373 за аналогічний період минулого року, у тому числі 27 осіб – із смертельними наслідками, минулого року -19.


Найбільше випадків травмування працівників – у вугільній промисловості – 200, соціально-культурній сфері – 36, агропромисловому комплексі – 21. Збільшення кількості випадків смертельного травматизму мало місце на підприємствах вугільної промисловості (5 проти 3), енергетиці (2 проти 0), водопровідно-каналізаційного господарства (1 проти 0), машинобудування (1 проти 0), залізничного транспорту (2 проти 1), агропромислового комплексу (3 проти 2), соціально-культурної сфери та торгівлі (4 проти 2).


Під час аналізу нещасних випадків зі смертельними наслідками встановлено, що мали місце 5 дорожньо-транспортних пригод із водіями транспортних засобів, які не займаються ні пасажирськими, ні вантажними перевезеннями. Один нещасний випадок – навмисне вбивство, на що працівники територіального управління не мають впливу. Щодо інших нещасних випадків, то вони сталися внаслідок організаційних та технічних причин.

Крім того, відповідно до частини 1 статті 272 КПК України за порушення вимог законодавства про охорону праці та інших нормативно-правових актів з охорони праці, в органи прокуратури скеровано подань на 119 посадових осіб ( у І-му півріччі 2007 року).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *