ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Кожан запропонував спростити надання допомоги постраждалим від повені

|

Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан звернувся з поданням до голови обласної ради М.Сеника у якому запропонував на позачерговій сесії обласної ради, яка відбудеться 6 серпня, внести зміни у рішення № 34 від 23 червня 2006 року “Про виплату одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам”. Про це передає прес-служба депутата облради.

Як зазначив В.Кожан, у зв’язку з ліквідацією наслідків катастрофічного паводку нині надзвичайно гостро стоїть питання надання допомоги мешканцям постраждалих районів. Одним з можливих варіантів оперативної фінансової допомоги може стати виплата коштів з депутатських фондів. “Відповідно до затвердженого радою Положення, громадянин-заявник повинен долучити до свого подання певні документи, серед яких є й довідка про доходи усіх членів сім’ї. Переконаний, що в нинішній ситуації така вимога щодо мешканців постраждалих районів є своєрідною бюрократично-формальною перепоною. Більшість з цих людей це – пенсіонери, безробітні та й ті, що працюють, зайняті порятунком майна і не мають змоги їздити і збирати довідки. Тому з метою полегшення процедури надання допомоги постраждалим від повені пропоную внести зміни до рішення обласної ради від 23.06.06р. № 34 “Про виплату одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам”, доповнивши пункт 2.2 Положення частиною третьою такого змісту: “Для розгляду клопотань громадян, які проживають на територіях Львівської області, що відповідно до Указу Президента України від 28 липня 2008 року № 682 включені до переліку територій, які оголошуються зонами надзвичайної екологічної ситуації, подаються такі документи: заява та довідка з місця проживання про склад сім’ї.” Таке рішення не вимагає жодних додаткових видатків і лише суттєво спрощує й прискорює процедуру виділення коштів”, – заявив депутат обласної ради, член депутатської групи “Нова Галичина” Володимир Кожан.

Відповідний проект рішення, з проханням включити його до проекту порядку денного сесії, подано до апарату обласної ради 4 серпня 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *