ОСТАННІ НОВИНИ

Батенко провів нараду щодо невідкладного оздоровлення дітей

|

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко провів сьогодні робочу нараду з питання забезпечення невідкладного оздоровлення дітей із територій, що постраждали від стихійного лиха на Львівщині 23 – 27 липня. Про це повідомляють на сайті ЛОДА.

Нарада відбулася за участю начальника управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрія Корната та представників районів і міст обласного значення, що найбільше постраждали внаслідок стихійного лиха на Львівщині.

Тарас Батенко повідомив, що з метою невідкладного та ефективного вирішення питань щодо проведення оздоровлення дітей з територій, котрі найбільше постраждали внаслідок стихійного лиха, оперативними штабами допомоги у 9 районах (Стрийському, Жидачівському, Миколаївському, Городоцькому, Сколівському, Турківському, Старосамбірському, Самбірському і Дрогобицькому) та в 4 містах обласного значення (Бориславі, Дрогобичі, Моршині, Самборі) було створено спеціальні комісії з питань проведення невідкладного оздоровлення дітей.

“Ми розробили чітку інструкцію щодо проведення невідкладного оздоровлення дітей шкільного віку та дітей дошкільного віку з матерями із територій, що найбільше постраждали внаслідок стихії. На цьому етапі ми укладаємо угоди з оздоровчими закладами, котрі прийматимуть у себе дітей. Обов’язковим є те, що перед укладанням угоди представники нашої комісії особисто перевіряють умови, у яких перебуватимуть діти під час оздоровлення. Тому, хочу наголосити, що це будуть тільки найкращі табори, розташовані на Львівщині та на Півдні України”, – розповів заступник голови ЛОДА.

Окрім цього, за словами Тараса Батенка, на ім’я голови Львівської облдержадміністрації надійшло запрошення від правління Малопольського воєводства Республіки Польща щодо оздоровлення дітей із найбільш постраждалих унаслідок стихії районів Львівської області.

“Ми радо прийняли цю пропозицію. Загальна кількість дітей, які зможуть відвідати Республіку Польща, а саме місто Краків, – 200 осіб”, – зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації.

Начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Корнат повідомив, що, відповідно до нових оперативних даних, отриманих з районів та міст обласного значення, котрі постраждали від стихійного лиха, загальна кількість дітей шкільного віку та дітей дошкільного віку з матерями, які потребують оздоровлення, становить 3496 осіб. Він також зазначив, що на проведення невідкладного оздоровлення дітей виділено 9320500, 00 гривень.

Андрій Корнат додав, що на сьогодні прийнято рішення укласти угоди на закупівлю послуг із оздоровлення та відпочинку із 13 оздоровчими та оздоровчо-лікувальними закладами області й України.

“Першими на оздоровлення поїдуть діти шкільного віку, оскільки вони повинні вчасно піти до школи. На початку вересня до оздоровчих закладів скеруємо дітей дошкільного віку з матерями”, – зазначив начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *