ОСТАННІ НОВИНИ

Повінь не зачепила пам’яток історії та архітектури Львівщини

|

Засідання комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства відбулося сьогодні. У роботі комісії взяла участь заступник голови обласної ради Людмила Козак. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Кілька днів тому члени комісії виїжджали у підтоплені райони області і вивчали ситуацію на місці. Депутати оглянули збитки, які завдала стихія, спостерігали за роботою рятувальників.

На засіданні депутати ознайомилися з інформацією управління житлово-комунального господарства ЛОДА про ситуацію на об`єктах житлово-комунального господарства на підтоплених територіях області в розрізі районів. Загалом потреби галузі в коштах на ліквідацію наслідків становить 59969 тис гривень.

Голова комісії Валерій Калинюк наголосив що немає офіційної інформації про вплив повені на пам`ятки історії та архітектури, на кладовища та сміттєзвалища. А за неофіційною інформацією пам`ятки історії та архітектури не постраждали, чого не можна сказати про кладовища. Ще гіршою ситуація є зі сміттєзвалищами, і особливо зі стихійними, вода їх просто “забрала”.

Також депутати вирішили звернутися до Держлісгоспу допомогти селянам відновити тимчасові дерев`яні мости, так звані “лавки”, без яких паралізується життя в гірських районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *