ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть взяв участь у брифінгу голів ОДА, території яких постраждали від стихії

|

Сьогодні під час позачергової сесія Верховної Ради України VI скликання, т.в.о. голови Львівської ОДА Микола Кміть взяв участь у брифінгу голів ОДА, території яких постраждали від стихії 25-27 липня . Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Керівник області зазначив, що з початком стихійного лиха в області були мобілізовані всі сили і ресурси, оголошено режим надзвичайної ситуації. Були прийняті рішення про надання невідкладної допомоги: завезення води, медикаментів та продуктів харчування потерпілим.

Микола Кміть зазначив, що в перші дні стихії основні пріоритети – допомогти повернути підтоплені райони та всіх їх мешканців до нормального життя. Для проведення невідкладних заходів щодо подолання наслідків стихійного лиха у районах області із державного бюджету перераховано, 15 млн. грн. З цієї суми 5 мільйонів 623 тисячі гривень на авансові виплати потерпілим, а на оздоровлення дітей із територій, що постраждали внаслідок стихійного лиха, з державного бюджету виділено 9 мільйонів 377 тисяч гривень. Також із резервного фонду обласного бюджету на подолання наслідків стихійного лиха виділено кошти в сумі 215 тисяч гривень.

У своєму повідомленні Миколі Кміть зауважив: «Станом на сьогодні майже всі мешканці постраждалих районів вже отримали грошові допомоги. Наступним кроком буде проведення оздоровлення дітей, здійснення матеріальних виплат громадянам та відновлення дорожніх полотен і мостів, що зазнали руйнації внаслідок повені.

Керівник львівської області гостро поставив питання про якісне відновлення та укріплення мостів і дамб Львівщини. «В майбутньому, якщо відбудеться наступна повінь, нас може чекати велика небезпека. – повідомив Микола Кміть. – На Львівщині знаходиться понад 2,5 тис. мостів – це найбільша кількість в Україні. Наступна повінь може просто змити мости, й Україна може бути відрізаною від західного кордону.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *