ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємцям, що постраждали від повені, частково відшкодують збитки

|

У зв’язку з повінню у західних регіонах України, постраждали в тому числі і суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи. Їхнє майно знаходилось в магазинах, кіосках і контейнерах, що були затоплені.

Учора, 30 липня, на засіданні Уряду, за поданням Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, розглядалось питання допомоги таким підприємцям та часткового відшкодування їм зазнаних збитків.

Прем’єр-міністром України доручено:

– Міністерству юстиції та Міністерству надзвичайних ситуацій забезпечити надання підприємцям підтверджувальних документів про форс-мажорну ситуацію, що дасть їм можливість не повертати кредити за придбану та потім втрачену продукцію.

– Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України акумулювати інформацію щодо випадків нездійснення відшкодування страховими компаніями коштів за втрату чи пошкодження застрахованого підприємцями майна, а Міністерству юстиції прийняти заходи для виконання страховими організаціями їх договірних обов’язків;

Окрім цього Кабінетом Міністрів України доручено :

– Місцевим адміністраціям і Держкомпідприємництву оцінити кількість точок (магазинів, кіосків, контейнерів), через затоплення яких знищено товар підприємців-фізичних осіб. Ця інформація потрібна Уряду для визначення можливості здійснення і розміру разових виплат постраждалим від повені підприємцям.

Зважаючи на те, що Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України була ініціатором розгляду зазначеного питання, вона готова приймати максимально можливу участь з усіх питань, які будуть виникати при виконання зазначених доручень Уряду, а також ініціювати продовження розгляду цього питання при надходженні всієї необхідної інформації.

У Львівській області відповідним представником Ради є Олег Мацех (тел. 8-067-670-00-37).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *