ОСТАННІ НОВИНИ

ВР підвищила акцизний збір на цигарки

|

Верховна Рада підвищила ставки акцизного збору на тютюнові вироби. За ухвалення відповідного законопроекту (№3019) в першому читанні і в цілому проголосував 381 депутат.

Спочатку норма про збільшення ставок акцизного збору на тютюнові вироби була закладена в розробленому Кабміном законопроекті №3019 «Про внесення змін до держбюджету-2008», проте в ході дискусії в Раді перегляд ставок акцизу був виділений в окремий законопроект.

Зокрема, ставки акцизного збору на тютюнові вироби Кабмін спочатку пропонував збільшити таким чином: на сигарети без фільтру – із 5 гривень/1 тис. штук до 12,5 гривень/1 тис. штук, на сигарети з фільтром – із 14 гривень/1 тис. штук до 30 гривень/1 тис. штук.

Остаточні параметри ставок після голосування за їх підвищення оголошені не були.

Рада також не розглядала підвищення ставок акцизів на спирт етиловий та алкогольні напої, як це ініціював Кабмін у законопроекті №3019.

Нагадаємо, 31 липня Верховна Рада прийняла компромісні зміни до Державного бюджету на 2008 рік для ліквідації наслідків паводку, заздалегідь виключивши з тексту документа норми про збільшення держгарантій «Укравтодору» з 0,8 млрд. гривень до 24,3 млрд. гривень і про призначення Міністерства економіки уповноваженим розпорядником коштів, що виділяються.

За інформацією « proUA »

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *