ОСТАННІ НОВИНИ

Призов цього року не скорочуватимуть

|

С корочення призову восени поточного року не буде. Про це сьогодні під час прес-конференції в Києві заявив Міністр оборони України Юрій Єхануров . «Н іякого скорочення призову ми не можемо проводити до того часу, поки в суспільстві, парламенті не усвідомлять, що контрактна армія є дорогим задоволенням” , – підкреслив Міністр оборони.

«Сьогодні немає жодних підстав для того, щоб я сказав, що ми успішно виконуємо завдання щодо комплектування армії військовослужбовцями за контрактом”, – зазначив Міністр оборони. За його словами, через недофінансування вітчизняне оборонне відомство сьогодні не може виконати в повному обсязі одне зі своїх пріоритетних завдань – виконати Перспективний план переходу ЗС України на комплектування військовослужбовцями за контрактом на 2008 – 2011 роки.

Серед основних причин непривабливості професійної служби в армії на даний час глава військового відомства назвав проблему із забезпеченням контрактників житлом, низький рівень їхнього грошового забезпечення, невирішеність питання їхнього харчування за рахунок державних коштів.

Як наголосив Юрій Єхануров, і з тих “плюс 2,5 мільярдів гривень” на потреби армії, які було заплановано у змінах до д ержавного бюджету нинішнього року, значна частина повинна була бути спрямована в тому числі на збільшення грошового забезпечення військовослужбовців за контрактом, аби їх мінімальне грошове забезпечення довести принаймні до 1200 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *