ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області завершуються українсько-білоруські тактичні навчання

|

На Львівщині на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (колишній Яворівський загальновійськовий полігон) добігає кінця двостороннє українсько-білоруське тактичне навчання механізованих підрозділів. Про це повідомляє сайт МОУ.

Варто нагадати, що від України у навчанні бере участь підрозділ 80-го окремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України на чолі з майором Ігорем Римарчуком, а з боку Збройних сил Республіки Білорусь – взвод миротворчої роти 120-ї окремої гвардійської механізованої бригади під командуванням підполковника Олександра Дудаля.

Нагадаємо, що вчора, 16 липня, українські та білоруські військовослужбовці відпрацювали питання активної фази маневрів, а саме спільні дії під час проведення миротворчої операції в зоні умовного конфлікту. За легендою навчання, відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, багатонаціональний підрозділ скеровували на територію колишньої держави XLAND для забезпечення миру, зниження рівня насильства між ворогуючими сторонами та надання гуманітарної допомоги місцевому населенню у визначеному секторі.

До цієї роботи залучено досвідчених українських офіцерів, які безпосередньо брали участь у миротворчих місіях у Європі, Азії та Африці. З білоруського боку участь у плануванні навчання взяли офіцери, які проходили відповідну підготовку за миротворчою тематикою в арміях європейських держав. Урочиста церемонія завершення двостороннього українсько-білоруського тактичного навчання механізованих підрозділів відбудеться завтра, 18 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *