ОСТАННІ НОВИНИ

Ледь не половина мешканців Львівщини ходить до церкви лише на великі свята

|

Майже 40% населення Львівської області відвідують богослужіння у храмах лише по великих святах. Такими є результати опитування, проведеного центром «Соціоінформ» на замовлення Західної аналітичної групи. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор центру Олексій Антипович.

Майже щонеділі на богослужіння ходить більше половини опитаних. Майже щоденно у храмі бувають близько 3 % респондентів. Раз у рік і рідше богослужіння відвідують майже 4 % опитаних. А от ніколи в храм не заходять майже 3 % мешканців Львівщини.

Згідно з опитуванням, більше 55 % населення Львівської області є вірними Української греко-католицької церкви. До Української православної церкви Київського патріархату себе відносять 20% опитаних, до православної церкви Московського патріархату – близько 2 %.

Трохи більше 4 % опитаних не відносять себе до жодної з конфесій, а 0,3 % мешканців області не є віруючими.

«Соціоінформ» проводив дослідження з 12 до 23 червня. Методом інтерв’ю опитали 1200 респондентів, які репрезентують доросле населення області (вік – від 18 років). Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 3 %.

Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв`ю згідно з опитувальником. Вибірка – багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на основному щаблі. Квотами у вибірці були вік, стать і освіта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *