ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Польща обміняються планами дії з ЧЄ-2012

|

Україна і Польща домовилися обмінятися планами дії з організації чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це заявили прем’єр-міністри України Юлія Тимошенко і Польщі Дональд Туск на спільній прес-конференції у Варшаві, передають «Українські новини».

Така домовленість була досягнута після першого засідання польсько-українського міжурядового комітету з організації ЧЄ-2012.

Тимошенко додала, що Польща і Україна також домовилися проводити координовану інформаційну політику, підготувати ряд сумісних концепцій, зокрема з розміщення гостей чемпіонату, і зробити сумісний звіт перед УЄФА.

Крім того, Тимошенко вважає необхідним реалізувати сумісні інфраструктурні проекти, серед яких будівництво транзитної траси «Краків-Львів» і нових пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

«Що стосується тих, хто хоче відібрати Євро-2012, то ми будемо спільною командою і … зробимо все, щоб Євро-2012 був в надійних руках України і Польщі», – сказала український прем’єр.

Вона подякувала польській стороні за організацію першого засідання міжурядового комітету з ЧЄ-2012, повідомивши, що наступне його засідання відбудеться 15 вересня.

Польський прем’єр у свою чергу виразив упевненість, що Україна і Польща успішно проведуть ЧЄ-2012.

«Польща і Україна разом одержали шанс проведення фінальної частини Євро-2012 і разом доведуть цей проект до щасливого фіналу», – сказав Туск.

Для цього він закликав об’єднати зусилля і конкретною роботою довести, що Україна і Польща гідно справляються з поставленими завданнями.

Як повідомлялося, в березні Україна і Польща домовилися про співпрацю в організації фінального турніру чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Кабінет Міністрів 19 березня схвалив проект угоди з Польщею про співпрацю під час організації фінального турніру чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Україна і Польща виграли організований УЄФА тендер на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Згідно з тендерною заявкою, проведення відкриття Євро-2012 заплановане у Варшаві, а фінального матчу – в Києві, інформує proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *