ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина найбільше експортує послуги інформатизації, транспорту та зв’язку

|

Львівська область посіла 11 місце серед інших регіонів України з експорту товарів та послуг та десяте – з імпорту товарів. Про це сьогодні під час форуму «Бізнес та влада – партнери» повідомив начальник Головного управління економіки ЛОДА Михайло Лесів.

За його словами, щорічно експорт послуг зростає в середньому на 25%. В основному це послуги у сфері інформатизації – 27%, послуги транспорту та зв’язку – 26% та послуги пов’язані із охороною здоров’я – 19%. Найбільше товари експортують у США, Росію, Німеччину, Польщу, Великобританію та Канаду (загалом – в 117 країн світу).

За останні три роки у зовнішньоекономічній діяльності області спостерігалось від’ємне сальдо, яке 2007 року становило 437 мільйонів доларів. Негативний баланс зовнішньої торгівлі сформувала торгівля технікою, продукцією хімічної промисловості, полімерними матеріалами та чорними металами. М. Лесів зазначив, що за результатами форуму потрібно підписати відповідне доручення голови ЛОДА про заходи щодо нарощування обсягів та розвитку експортного потенціалу Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *