ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземці частіше усиновлюють українських дітей, ніж українці

|

За останній рік іноземці усиновили дві тисячі українських дітей, а громадяни України – 1800. Про це повідомила під час брифінгу директорка державного департаменту з усиновлення Людмила Волинець.

За її словами, на сьогодні в Україні є 103 тисячі дітей-сиріт, з яких 30 тис. потребує усиновлення. На її думку, проблемою при усиновленні є те, що усі усиновити бажають маленьких дітей.

«Усі налаштовані усиновити маленьких дітей, але насправді реально цього потребують старші діти віком від 10 років, бо їх є аж 83% загальної кількості сиріт, а малюків – усього 3%», – повідомила Людмила Волинець.

Як повідомила директорка департаменту, усиновлювачами переважно є сімейні пари віком від 32 до 35 років, які перебувають у першому і тривалому шлюбі, а це 77%. Серед них багато іноземців, які мають змогу усиновити українських дітей.

«Іноземці частіше усиновлюють дітей, бо в них є пільгова система, вони забезпечені у своїй державі й усиновлені українські діти почуватимуть себе повноцінними громадянами – вони отримають їхнє громадянство, відповідно, і там навчатимуться, далі працюватимуть тощо», – розповіла Л. Волинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *