ОСТАННІ НОВИНИ

48 сімей Львівщини планують усиновити дітей

|

Від початку цього року на Львівщині 27 сімейних пар усиновили по одній дитині, ще 48 сімей чекає своєї черги. Про це повідомила під час брифінгу директорка державного департаменту з усиновлення Людмила Волинець.

За її словами, за це півріччя у банк даних внесено лише п’ять дітей віком до 3 років, що підлягають усиновленню, а охочих усиновити дітей у Львівській області є 48 сімейних пар та 8 одиноких осіб.

«Львівщина на сьогодні виглядає дуже специфічно щодо усиновлення дітей, бо тут дещо інше співвідношення дітей, які осиротіли в маленькому віці і яких бажають усиновити», – зазначає Людмила Волинець.

«Нам важко простежити процес усиновлення на Львівщині, бо така ситуація дещо ускладнює процес усиновлення дитини, оскільки охочі усиновити дитину, з огляду на те, що в банку даних внесено мало дітей-сиріт, їдуть до інших областей, де таких дітей значно більше. Відповідно, і судові процеси відбуваються за місцем реєстрації цих дітей», – додала Л. Волинець.

Як повідомила директорка державного департаменту з усиновлення, невдовзі має відбутися усиновлення одразу 4 дітей одним іноземцем із США, який проживає на території Львівської області вже 3-4 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *