ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина є лідером з усиновлення дітей

|

Львівська область має найкращі показники щодо усиновлення дітей-сиріт, зокрема, в нас 82% усиновлених дітей, повідомив під час брифінгу начальник служби у справах неповнолітніх Володимир Лис.

За його словами, у Львівській області налічується 2643 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які внесені у банк даних, з них 2100 дітей на сьогодні перебуває під опікою.

«Якщо порівняти такі дані з іншими областями України, то там під опікою 50 – 60% дітей, а на Львівщині – 82%! Це найвищий показник в Україні», – зазначив Володимир Лис.

Як повідом начальник у справах неповнолітніх, крім тих дітей, що перебувають під опікою, на Львівщині існує 9 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 52 дитини, а також 57 прийомних сімей, які виховують 82 дитини.

«Наші дитячі будинки сімейного типу також ідуть назустріч національному усиновлювачу, що є позитивних фактором. Також є гарні напрацювання з відкриття у Львівській області дитячих будинків сімейного типу. Власне, за липень-серпень у нас відкриють ще 4 дитбудинки сімейного типу. Зокрема, у Жидачівському та Миколаївському районах місцеві громади придбали будинки. А в Дрогобицькому та Сколівському районах відкриють дитячі будинки на базі власного житла», – додав В. Лис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *