ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали нові ремонти доріг. Завершити старі – не вистачає коштів

|

На площах Торговій та Ярослава Осмомисла запланували довгострокові ремонтні роботи із заміною трамвайних колій на безшумні. За словами заступника начальника управління капітального будівництва Богдана Палюшинського, ремонт на двох об’єктах розпочнуть вже сьогодні.

Б. Палюшинський повідомив, що на реконструкцію площі Торгової виділили з цьогорічного бюджету 8 мільйонів 300 тисяч гривень, а на ремонт площі Ярослава Осмомисла – 13 мільйонів гривень. Ремонтні роботи, які триватимуть до першого грудня цього року, буде виконувати ДП «Константа – Захід». Зокрема, ремонтуватимуть ділянки доріг від вулиці Городоцької, 7 до стиковки поблизу Лялькового театру. На місце старих колій покладуть транбетон плити чеського виробництва, які фіксують на асфальтну основу.

У Львові, де головна проблема – дороги, за словами депутата Львівської міської ради Василя Трача, затягнули з їх ремонтом. Проте, перш ніж братися за нові об’єкти, потрібно завершити старі роботи. Якщо, за словами Б. Палюшинського, ремонт на вулиці Городоцькій планують завершити вже до кінця цього місяця, то на вулиці Мечнікова намагаються завершити хоча б відрізок до Личаківського цвинтаря. Кошти на завершення робіт не виділяють. Крім того, погоджено проекти рішень, за якими старі колії на Мечнікова планують зістикувати з новими. Чи не означатиме це, що «тимчасове» призупинення ремонту затягнеться на невизначений час. Загалом, проект на проведення робіт по Мечнікова, виготовили ще 2005 року і його кошторисна вартість з кожним роком збільшується. Управління капітального будівництва на початку цього року вже проводило перерахунок коштів через інфляцію.

Окрім того, цього ж року планують розпочати ремонти вулиць Генерала Чупринки та В. Стуса, загальна вартість яких – 24 мільйони гривень. Також на період ремонтних робіт мешканцям Львова доведеться звикнути до нового руху громадського транспорту. Так, трамвай №7 взагалі не їздитиме, доки не відкриють вулицю Мечнікова. Трамвай №6 їздитиме за новим маршрутом: від Б. Хмельницького – до залізничного вокзалу. Маршрутки їздитимуть в об’їзд ділянки, що ремонтуватиметься.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *