ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати пропонують Садовому розпустити міськвиконком

|

Припинити повноваження діючого виконавчого комітету Львівської міської ради та до наступного пленарного засідання (але не пізніше, ніж до 10 липня) запропонувати новий персональний склад міськвиконкому – такий основний зміст ухвали до звіту про роботу виконавчих органів, прийнятої на сесії Львівської міської ради учора, 27 червня.

Проект ухвали, яку зачитав керівник фракції «Наша України» Василь Трач, був узгоджений усіма шістьма депутатськими фракціями і отримав підтримку 78 депутатів з 82 присутніх в залі.

Депутатів міськради не переконав оптимістичний звіт міського голови Андрія Садового, що пролунав напередодні , і внаслідок дводенних дебатів у сесійній залі з’явилася така відносно радикальна ухвала. Особливі претензії депутатський корпус має до виконавчих органів в сфері житлово-комунального та інженерного господарства, роботу яких визнано незадовільною. На «двійку», на думку депутатів, попрацювали також управління комунального майна та охорони історичного середовища. Серйозні претензії є і до департаменту «Євро-2012», роботу якого з підготовки проведення чемпіонату Європи з футболу у Львові визнано недостатньою.

Відтак міському голові запропоновано розглянути доцільність перебування на своїх посадах керівників згаданих підрозділів. Від Садового також вимагають розмежувати повноваження органів виконавчої влади, які дедалі більше концентруються в руках мера.

Особливо болючим для львівських владоможців може виявитися пункт ухвали, який передбачає зупинку положення про преміювання працівників виконавчих органів. Премії для високопоставлених чиновників у Львові досягали 900 відсотків від посадового окладу, що є абсолютним рекордом в Україні.

Депутати припускають, що Андрій Садовий зробить все можливе, аби визнати прийняту ухвалу незаконною. Уже перед її прийняттям керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич переконувала депутатів, що рішення про припинення повноважень міськвиконкому відбу вається з порушенням регламенту, бо право розпускати виконком депутати міськради ніби-то мають виключно з подання міського голови. Однак, депутатський корпус, серед якого чимало юристів, не сприйняв аргументів підлеглої міського голови.

Наступним кроком мерської команди може стати опротестування ухвали міським прокурором Андрієм Палюхом, з яким А.Садового поєднують давні дружні стосунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *