ОСТАННІ НОВИНИ

Держфінмоніторинг у Львівській області допоміг запобігти вивезенню валюти на понад мільйон доларів

|

За матеріалами Держфінмоніторингу УСБУ у Львівській області було порушено 4 кримінальні справи за фактами контрабанди валютних цінностей за кордон, по 2 із них було винесено обвинувачувальний вирок судом. В обох зазначених випадках сума коштів, яку нелегально вивозили, перевищувала пів мільйона доларів США (понад 1,2 млн. доларів США загалом).

Як повідомили «Львівському порталу» в регіональному відділу Держфінмоніторингу у Львівській області, тему валютної контрабанди обговорювали під час сьогоднішнього засідання регіональної міжвідомчої робочої групи з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Зокрема, йшлося про роботу з виявлення фактів відкриття громадянами України рахунків у банківських установах іноземних держав усупереч чинному законодавству, виявлення фактів декларування громадянами України в митних пунктах на територіях іноземних держав валютних цінностей усупереч чинному законодавству, а також можливість розробки спільних заходів протидії діяльності злочинних груп на каналах незаконних міграції та контрабанди, від чого надходження значних коштів, здобутих злочинним шляхом, акумулюються і в подальшому легалізуються на території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *