ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці активно борються з наркоманією на Львівщині

|

На черговому засіданні Громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області з питань забезпечення прав людини обговорили план протидії наркотикам. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області.

На засіданні прийнято рішення щодо створення додаткового напряму діяльності Громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області, скерованого на протидію поширення наркоманії серед львів’ян та мешканців області. Усередині липня з ініціативи Головного управління МВС та Управління моніторингу дотримання прав людини в органах внутрішніх справ апарат МВСУ планує запросити до круглого столу представників управлінь освіти, охорони здоров’я, молоді та спорту і представників правоохоронних та громадських організацій, щоб шукати спільні шляхи вирішення проблеми поширення наркоманії.

Також під час засідання розглянули проблеми нелегального і масового поширення препарату „Трамадол”, який нещодавно внесено до списку наркотичних медпрепаратів. Завдяки плідній взаємодії Головного управління МВС, Управління моніторингу дотримання прав людини в органах внутрішніх справ апарату МВС України вдалося розшукати додаткових свідків нелегального продажу трамадолу.

Водночас на засіданні обговорено проблеми роботи паспортних столів. Зокрема, начальник ВГІРФО Василь Логін під час свого виступу заявив, що відділ оперативно відреагував на всі заяви від громадських організацій та фізичних осіб, що були пов’язані із проблемами під час реєстрації громадян за місцем проживання.

„Керівництво ВГІРФО вже заборонило вимагати в громадян довідку про судимість під час прописки, також до паспортних столів доставлено нові бланки заяв і талонів”, – заявив помічник міністра з питань дотримання прав людини в органах внутрішніх справ апарату МВС України Тарас Гаталяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *