«Єдиний центр» підтримує пошуки компромісу всередині коаліції

|

Партія «Єдиний центр» підтримує пошуки компромісного рішення, яке розблокує роботу Верховної Ради, і закликає народних депутатів проголосувати за «Закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики до 2010 року», запропонований спікером Верховної Ради Арсенієм Яценюком. Про це повідомляє прес-служба партії.

«Даний законопроект має бути підтриманий усіма здоровими парламентськими силами та проголосований конституційною більшістю голосів. Лише за таких умов суспільство отримає сигнал про те, що політики здатні об’єднуватися навколо стратегічних пріоритетів розвитку країни», – вважає народний депутат України, лідер «Єдиного центру» Ігор Кріль.

За його переконанням, «Закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики до 2010 року» має бути прийнятий до парламентських канікул, щоб створити платформу для подальшої конструктивної роботу ВРУ.

«Водночас ми вважаємо, що не можна поєднувати в один пакет питання стратегії розвитку держави і тактичні документи – такі, як програма дій уряду або запровадження імперативного мандату», – зауважує лідер Єдиного центру.

Депутат переконаний, що потрібно вже відійти від практики пакетних голосувань, «адже часто-густо через такі «оптові» голосування протягуються кон’юнктурні законопроекти, положення яких потім скасовує Конституційний Суд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *