ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року на виробництві смертельно травмовано 21 працівника

|

21 працівник загинув на виробництві у Львівській області з початку року. Як повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області, про стан контролю за дотриманням законодавства про охорону праці йшлося під час міжвідомчої наради, що відбулася в прокуратурі Львівської області. Це на чотири випадки більше, аніж за аналогічний період минулого року.

Найбільше смертельних випадків зафіксовано у сфері надання послуг – 5, на будівництві – 4, три летальні випадки у вугільній галузі та 2 – в енергетиці.

Загалом з початку року на виробництві зафіксовано 104 випадки виробничого травматизму.

Учасники міжвідомчої наради підкреслили, що, незважаючи на те, що кількість нещасних випадків на виробництві та профзахворювань у 2007 році зменшилася порівняно із 2006-м роком, кількість потерпілих осіб залишається, на жаль, досить значною.

Упродовж 2007-го року на підприємствах, в установах і організаціях, а також у фізичних осіб з найманою робочою силою, що розташовані на території Львівської області, сталося 500 нещасних випадків, зокрема – із смертельними наслідками – 38 (2006 – 42); зареєстровано 607 страхових випадків профзахворювань проти 666-ти – у 2006 році.

Минулого року у вказаній сфері прокурори порушили 17 кримінальних справ, внесли 233 документи прокурорського реагування, за якими до відповідальності притягнуто 438 посадових осіб.

Протягом поточного періоду 2008 року органи прокуратури області порушили 8 кримінальних справ, з яких 4 скеровано до суду, на усунення виявлених порушень законодавства про охорону праці внесено 122 документи прокурорського реагування, за допущені порушення притягнуто до відповідальності 183-х посадовців.

За підсумками наради вирішено доручити, зокрема, територіальному управлінню Держгірпромнагляду по Львівській області, щомісяця надавати до прокуратури області інформацію щодо кількості нещасних випадків на виробництві, в тому числі – смертельних.

Як зазначив начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Віктор Шайтан, міжвідомча нарада ґрунтовно дослідила усі напрямки діяльності щодо забезпечення життя і здоров`я працівників на підприємствах усіх форм власності і дала поштовх для більш відповідального ставлення усіх ланок контролюючих і наглядових органів до дотримання чинного законодавства держави у визначеній сфері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *