ОСТАННІ НОВИНИ

На аграрному засіданні оцінять готовність вступу України до ЄС

|

На засіданні аграрних палат хочуть довідатися та оцінити рівень готовності України до вступу в Євросоюз і співпраці з країнами – учасниками аграрного засідання. Ця конференція може частково пролити світло на можливу співпрацю ЄС із Україною. Про це повідомив віце-президент національної ради сільськогосподарських палат Польщі Владислав П’ясецький.

За словами В. Пясецького, передовсім від України хотіли б почути, яка перспектива розвитку аграрного виробництва між нашими країнами та готовність України до співпраці з Вишеградською четвіркою. «Головною перепоною вступу України до ЄС є підготовка українського законодавства до норм європейського. Проте Україні в силу зробити це за кілька років, тож після 2013 року ви можете стати повноправними членами ЄС», – наголосив він.

Натомість, за словами заступника голови Львівської ОДА з питань АПК Івана Стефанишина, аграрне засідання, яке відбуватиметься сьогодні та завтра, надзвичайно важливе для України. «Без рішень та погоджень сільськогосподарських палат не приймають жодну державну програму в агропромисловому комплексі», – зазначив він.

Незважаючи на це, анонсоване засідання, яке мало розпочатися сьогодні о першій дня, перенесли на кілька годин. Як повідомили організатори заходу, не всі делегації змогли вчасно і безперешкодно перетнути кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *