ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради пропонують відзначити діяльність отця Батруха

|

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань інвестиційної діяльності та транскордонного співробітництва було розглянуто звернення голови Сокальської районної ради Олега Солодяка щодо відзначення голови Фундації духовної культури пограниччя, громадянина Республіка Польща, отця УГКЦ Стефана Батруха. Про це передає прес-служба облради.

У зверненні зазначено, що отець Батрух протягом останніх п’яти років очолює Фундацію духовної культури пограниччя, з ініціативи якої зроблено багато вагомих кроків у розвитку українсько-польських відносин. Це зокрема проведення щорічних зустрічей громад по обидві сторони кордону громад. У 2006 році така зустріч проходила за участі Блаженнішого Кардинала Любомира Гузара.

У 2007 році відбулася грандіозна акція “Кордон – 2007 ” у селі Угринів Сокальського району, на місці майбутнього міжнародного переходу “Угринів – Долгобичів”, участь у якій взяли міністри закордонних справ обох держав, керівники області і воєводства.

Члени комісії ЛОР підтримали звернення Сокальської районної ради і вирішили скерувати клопотання на ім’я голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника про нагородження отця Степана Батруха відзнакою Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *