ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше в Україні у львівських ресторанах з’явилося меню для незрячих

|

Гільдія рестораторів Львова презентувала сьогодні, 17 червня, меню для незрячих. “Ідея виникла на ґрунті того, що Львів – туристичне місто і його відвідують тисячі людей, у тому числі із вадами зору. Тому ми вирішили зробити наше місто для них доступнішим”, – повідомив під час презентації голова Гільдії рестораторів Вардкес Арзуманян.

Наразі таке меню, написане шрифтом Брайля, є лише в ресторані “Кентавр” на площі Ринок. Виготовлено воно в Харкові. “П’ять примірників коштує 2 тис. грн. Далі ми виготовлятимемо його у Львові, це буде значено дешевше. Плюс це додаткова робота для незрячих. Ми дуже схвалюємо таке нововведення, це прояв поваги до нас”, – зазначила голова Львівської територіальної організації УТОС Любов Кукуруза.

Крім того, у закладах, де буде впроваджено таке меню, персонал пройде в УТОС спеціальні курси. “Адже до таких людей потрібен спеціальний підхід. Офіціант повинен розповісти незрячій людині, що і на якій відстані розташована від краю столу за годинниковою стрілкою”, – додав В.Арзуманян. Згодом таке меню буде в усіх закладах гільдії.

Загалом до УТОС у Львівській області входить 3,5 тис. людей, у Львові – 1,2 тис. людей. Більшість цих людей володіють шрифтом Брайля, передає Zaxid.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *