ОСТАННІ НОВИНИ

Катерина Ющенко вважає неприйнятним оподатування благодійності

|

Дружина Президента України Катерина Ющенко називає неприйнятним те, що українська держава змушує платити податки з благодійності. Про це вона сказала сьогодні у Львові під час виступу на на конференції “Перспективи кооперативного руху в Україні з точки зору публічної політики” у Львові, передає Zaxid.net.

“Те, що держава змушує нас платити податки на благодійні справи, є неприйнятним. Якщо я даю батькам гроші на лікування хворої дитини, якщо ви даєте стипендію студенту-сироті, якщо він з-за кордону надсилає їжу для сиротинців, якщо вона дарує книгу майбутній мамі – всі ми повинні сплатити значні податки до державного бюджету. Це неправильно” –сказала вона.

“І тут, хоча з боку медіа на мою адресу за це лунатиме критика, я не закликаю давати пільги олігархам”, – додала пані Ющенко.

“Я прошу наш уряд та наш парламент робити те, що робить більшість цивілізованих націй, і припинити змушувати кожного громадянина, організацію або фонд платити за щире бажання допомогти державі у вирішенні нагальних суспільних проблем. Так, держава повинна не допускати зловживань. Але так само, як це зробили інші країни – наші владні органи можуть знайти спосіб покарати корупцію, не караючи при цьому тих, хто робить добрі справи”, – наголосила голова Наглядової ради міжнародного благодійного фонду “Україна 3000”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *