ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнесмени прокрутили «наліво» 120 млн грн

|

Податкова міліція та прокуратура викрили групу, що займалася ухиленням від сплати податків та відмиванням брудних грошей в особливо великих розмірах, повідомив сьогодні під час брифінгу прокурор Львівської області Олексій Баганець. «Вже зараз можна говорити, що їх діяльність завдала збитків державі на 10 млн гривень і це ще не кінцева сума» – сказав він.

За його словами, зараз затримано трьох найактивніших членів цієї групи і суд дав санкцію на їх арешт. В один час було проведено низку затримань, обшуків та вилучення документів як в помешканнях причетних до цього бізнесу, так у їх офісах і в банках.

Під час обшуків було вилучено 246 тисяч гривень готівки, майже 400 тонн металобрухту, а вдома одного з організаторів виявили золота і прикрас на суму понад 1 мільйон гривень.

Кримінальну справу порушено за ознаками статей 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом), 212 (ухилення від сплати податків) та 366 (службове підроблення).

Суть злочинної діяльності полягала в тому, що вони купували брухт металів в приватних осіб, однак оформляли так, ніби робили це в юридичних осіб. І таким чином збільшували свої валові витрати і зменшували податкові нарахування.

Отримані кошти переводилися на рахунки підставних юридичних осіб через, які конвертували їх у готівку.

За словами О.Баганця, податкова міліція відслідковувала діяльність цієї групи понад рік, а затримання організовували протягом місяця.

При цьому прокурор зізнався, що на самому початку роботи хтось з правоохоронців «злив» інформацію про дії міліції, відтак працювати стало важче, однак це не завадило довести справу до проміжного фінішу.

Прокурор області також сказав, що він передбачає, що цій справ на правоохоронців чинитимуть тиск, бо є інформація, що організатори цієї групи мали зв’язки з владними коридорами. Вони займалися підкупом як чиновників, так і правоохоронців.

Крім того, прокурор області не виключає, що незабаром почнуть тиснути «зверху», вже під час судового засідання, де розглядали питання про арешт затриманих, до зали увірвався чоловік, який називав себе помічником народного депутата і погрожував усім неприємностями.

До речі, один із затриманих також є помічником народного депутата, але О.Баганець не сказав, кого саме.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *