ОСТАННІ НОВИНИ

Діяльність студентського самоврядування студенти оцінюють добре

|

Діяльність студентського самоврядування Львова дуже погано оцінюють 1.5% студентів, незадовільно – 4.8%, задовільно – 29.3%, добре – 48.1%, відмінно – 4.0%, не змогли оцінити 12.3%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Комітетом підтримки студентського самоврядування та Центром соціологічних досліджень “Соціолайн”, Інформаційно-правовим центром “Наше право” у рамках проекту «Посилення ролі та підвищення потенціалу студентського самоврядування в Україні», який реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Студенти вирізняють багато болючих проблем, які потребують вирішення у вищих навчальних закладах. 31.0% говорять про незабезпечення належних умов для поселення в гуртожиток, 28.3% респондентів говорять про незабезпечення бібліотеки, 25.0% – про корупцію серед викладачів, 19.5% – про відсутність організації розважальних заходів у ВНЗ, 14.5% – про невідповідність змісту навчання потребам ринку праці, 14.0% – про погану організацію навчального процесу, 9.8% – про відсутність студентської їдальні, 8.8% – про відсутність розуміння між студентами та викладачами, 7.3% – про відсутність розуміння між студентами та адміністрацією. 2.0% – вибрали інший варіант.

Проте на запитання, про які заходи і про яку діяльність студентського самоврядування Вашого ВНЗ Вам відомо, 60% респондентів, насамперед, згадують розважальні заходи (дискотеки, КВК, день студента, день першокурсника і тому подібне). Лише 2.3% респондентів згадало про побутові питання: спорткомплекс для студентів, шафки (переважно це студенти УКУ). Саме в Українському католицькому університеті запроваджено кращі практики функціонування студентського самоврядування як представника і захисника прав студентів і студентської громади.

Опитування проводилося у дванадцяти ВНЗ Львова. Генеральна сукупність – студенти вищих навчальних закладів м. Львова, де є органи студентського самоврядування І-V курсів усіх факультетів. Серед курсів навчання наступний розподіл: 25.8% навчається на першому курсі, 21.0% на другому, 18.7% на третьому, 18.7% на четвертому і 15.8% навчається на п’ятому курсі. 44,2% респондентів навчається на гуманітарних факультетах, 4.8% на природничому факультеті, 19.0% на технічному факультеті, 32.0% на інших факультетах.

Генеральна сукупність складає близько 100 тис. чоловік. Вибірка в обсязі 400 респондентів формувалася за квотним принципом стосовно таких соціально-демографічних характеристик респондентів, як навчальний заклад і курс. Похибка репрезентативності становить +/-2.9%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *