ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк презентує свою книгу спершу львівським студентам банківського університету

|

Студентство Львівського інституту банківської справи УБС НБУ стане першим слухачем Львівщини, якому Арсеній Яценюк презентуватиме свою книгу «Банківська таємниця часів помаранчевої революції». Про це повідомляє прес-служба університету банківської справи НБУ.

Під час візиту до Львова у цей четвер голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк презентуватиме у Львівському інституті банківської справи УБС НБУ книгу «Банківська таємниця часів помаранчевої революції». На презентації будуть присутні науково-педагогічні працівники та студенти навчального закладу, викладачі вищих навчальних закладів Львівщини, керівники банківських установ міста. Опісля спікер українського парламенту дасть прес-конференцію для місцевих ЗМІ.

Голова Верховної Ради не випадково презентуватиме свою книгу саме у ЛІБС УБС НБУ, адже із 2004 року він є доцентом та викладачем цього навчального закладу. А. Яценюк започаткував іменну стипендію, яка виплачувалась кращим студентам інституту у 2005-2007 рр. З 2007 року – часу створення Університету банківської справи НБУ – Яценюк також є керівником дипломних робіт студентів-магістрів.

У книзі автор аналізує економічні події в країні в період кінця 2004 – початку 2005 років. Арсеній Яценюк вважає, що саме в цей період у фінансовій системі України відбулася велика криза, яка поєднала в собі кризу недовіри і нестабільності валютної системи.

Автор відзначає, що протягом ХХ століття більшість таких фінансових потрясінь завершувалися крахом банківської системи. Унікальність ситуації 2004 року, на його думку, полягає в тому, що вітчизняна банківська система не тільки вистояла в надскладних умовах, але і прискорила темпи розвитку відразу ж після подій «помаранчевої революції».

Книга видана українською, російською і англійською мовами. Нагадаємо, з січня 2003 по лютий 2005 року Яценюк був першим заступником голови Національного банку, після – виконуючим обов’язки голови НБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *