ОСТАННІ НОВИНИ

Звіт Садового - все ще таємниця для депутатів

|

Тема звіту міського голови вже, може, й набила декому оскомину, однак від того її вага не меншає. Як слушно кажуть мудрі люди, демократія – це, передовсім, процедура, а відтак, міський голова має звітувати перед депутатами та громадою. І якщо перше пан Садовий вже другий рік успішно ігнорує (про це «Львівський портал писав як минулого тижня, так і сьогодні), то перед міською радою він таки мусить виступати регулярно.

Цьогорічний звіт заплановано на післязавтра – у проекті порядку денного це питання стоїть п’ятим. Однак до цього часу депутати не знають, про що буде звітувати міський голова, адже самого тексту звіту все ще немає.

Показовим у цьому плані є також і те, що у порядку денному на сайті міської ради питання про звіт міського голови єдине, де немає проекту ухвали.

Очевидно, що таку вільність можна собі дозволити завдяки тому, що закон встановлює норму про щорічний звіт міського голови, однак не прописує ані процедури цього звіту, ані відповідальності за те, що якийсь керівник не звітує. Якщо не визначена процедура, то все відбувається у форматі «довільної програми». Питання ще й в іншому – чому депутати не намагаються цю процедуру формалізувати.

Що ж стосується очікувань депутатів від звіту міського голови, то вони не надто оптимістичні. Більшість із співрозмовників «Львівського порталу» вважає, що звіт може бути аналогічним до того, що був минулого року, коли міський голова зчитав зведену інформацію про роботу підпорядкованих йому департаментів.

Опонент пана Садового в депутатському корпусі Зеновій Сірик із фракції «Наша Україна» вважає, що Садовий і його команда свідомо затягували звіт до останнього, бо звітувати нема про що. Він не виключає, що звіту взагалі може й не бути, а якщо він і відбудеться, то А. Садовий заховається за цифрами та статистичними викладками. Хоча З.Сірик впевнений, що чим звіт простіший, тим він ліпший і тим легше його оцінювати.

Пан Сірик не думає, що за результатами звіту може виникнути ситуація, коли депутати захочуть поставити йому незадовільну оцінку, бо, як він стверджує, міський голова вміє маніпулювати депутатами для досягнення потрібного для себе результату.

Натомість лідер фракції УНП Юрій Кужелюк чекає системного звіту про те, що було зроблено вже за два роки новою командою, а також планів на майбутнє. За його словами, команді мера цього року не варто розраховувати на якісь поблажки, а спробувати показати зроблене і накреслити плани розвитку міста. Чи так воно станеться, побачимо вже незабаром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *