ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині тривають Дні виявлення вроджених вад і онкопатології у дітей

|

З 1 по 13 червня закладами у охорони здоров′я міст і районів Львівської області проводиться профілактична акція «Дні виявлення вроджених вад і онкопатології у дітей» під гаслом «Здорова дитина – здорова нація», передає прес-служба ЛОДА.

Усіх батьків запрошують звернутися зі своїми дітками до поліклінік і лікарських амбулаторій для проведення профілактичного огляду. При підозрі на вроджену чи онкологічну патологію, діти будуть скеровані для точної діагностики у МДКЛ м. Львова та обласні дитячі лікарні.

Захворюваність на злоякісні новоутворення складає 12-15 випадків на 100 тис. дітей. Аналіз динаміки показників захворюваності злоякісними новоутвореннями дитячого населення по Львівській області в період з 1989р. по 2006р. вказує на стабілізацію процесу, становить 9.0 -11.4 на 100 тис. дитячого населення і не перевищує середнього рівня в Україні.

Проте у 2007р. у Львівській області спостерігалось різке збільшення захворювань дітей грудного віку, діагностовано злоякісні новоутворення у 10-ти дітей віком від 3-х міс. до 1 року, що складало 32, 1% від загальної кількості вперше виявлених онкохворих дітей.

У групі дітей грудного віку з онкопатологією переважала ІІІ-а стадія захворювання (близько 50%), у 3-х дітей виявлено злоякісні пухлини у IV-ій стадії захворювання (30%), що вказує на метастатичне розповсюдження пухлинного процесу, і лише у 20% хворих захворювання діагностовано при профілактичному огляді.

За період перших трьох місяців цього року виявлено вроджену пухлину у дитини віком 5-и днів ще в пологовому будинку; прийнято на лікування дитину у віці 3-х днів, в якої діагностовано пухлину нирки пренатально (останні тижні гестації); виявлено пухлину нирки у дитини віком 3-х міс. великих розмірів у ІІІ-ій стадії захворювання, діагностовано гостру лейкемію у дитини віком 11 міс. На сьогоднішній день всі діти, діагностовано у 2008р. продовжують лікування і мають шанс на повне виздоровлення.

З 1991 року щорічно у відділ поступає 30-35 первинних онкологічних хворих, причому ріст кількості хворих зумовлений покращенням діагностики і поступлення хворих з поза меж Львівської області. За період 1999-2006рр. відсоток спеціального лікування серед первинних онкохворих дітей постійно зростає, а в 2007р. складає 91.4%, з них комбіноване лікування (оперативне, хіміотерапевтичне)-85.4%. За період роботи хірургічного відділу проведено лікування понад 400 хворих з солідними пухлинами. У Львівській області на кінець 2007року на диспансерному обліку знаходиться близько 300 дітей (0-18р.) з онкопатологією, які перебувають в ремісії. З них понад 30% становлять діти , що завершили лікування п’ять і більше років з моменту встановлення діагнозу. На даний час під наглядом є 15-ти молодих людей старше 18р., вилікуваних від У Львівській області на кінець 2007року на диспансерному обліку знаходиться близько 300 дітей (0-18р.) з онкопатологією, які перебувають в ремісії. З них понад 30% становлять діти , що завершили лікування п’ять і більше років з моменту встановлення діагнозу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *