ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежа у Бібрці все ще залишає більше запитань, аніж відповідей

|

Сьогоднішнє засідання екологічної комісії Львівської облради за участю представників усіх причетних інстанцій не надто просунуло знання громади області про пожежу на складі в містечку Бібрка.

Попри низку доповідей, так і не стало більше відомо про те, що саме горіло на складі, рівно ж як не було озвучено хоча б варіанти виникнення цієї пожежі.

Водночас достеменно з’ясували, що склад, де була пожежа, і цех, де було змонтовано лінію повторного спінювання, підприємство ввело незаконно, без жодних відповідних дозволів. Про це сказав начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області Михайло Сірків. За його словами, його установа вимагає від підприємства точної вартості збудованих об’єктів для того, щоби накласти штраф за самовільне будівництво – 50 % вартості. За його словами, йдеться про суму приблизно в мільйон гривень.

Водночас представники громади Бібрки, зокрема міський голова Орест Краєвський, неодноразово піднімали питання про те, що міська рада не давала дозволу на будівництво та введення в експлуатацію цього підприємства, відтак це є підставою для закриття.

Натомість представники контролюючих органів, включно з природоохоронною прокуратурою, заявили, що наразі не бачать підстав для того, аби припинити роботу підприємства, як того вимагають громада міста і міська влада.

З іншого боку, голова райдержадміністрації Олег Паска у своєму виступі зазначив, що до питання про закриття підприємства треба підходити дуже виважено, бо воно є головним платником податків у промисловому секторі району. Відтак, якщо завод закриють, то доведеться шукати приблизно 300 тисяч гривень замість тих податків, що мали б надійти від заводу, адже це гроші на бюджетну сферу району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *