ОСТАННІ НОВИНИ

Автодорожній технікум незаконно використав 50 тисяч державних коштів

|

У Львівському автомобільно-дорожньому технікумі працівники контрольно-ревізійного управління у Львівській області виявили фінансові порушення на суму 50 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.

Зокрема, під час ревізії фінансово-господарської діяльності цього технікуму було виявлено, що в закладі немає належного контролю за відпрацюванням робочого часу. Ревізори встановили випадки, коли особи, зараховані на посади викладачів на умовах сумісництва, фактично в технікумі не працювали. Як наслідок, їм незаконно виплачено 8,14 тис. грн зарплати. Також порушення встановлено і при виплаті щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам технікуму. Виявилось, що викладачеві, якому в червні 2006 року оголошено догану, у листопаді 2006 року призначено і виплачено щорічну грошову винагороду за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов`язків.

Загалом надбавки за вислугу років працівникам технікуму нараховано та виплачено не лише за фактичний час роботи, а й за час перебування у відпустках, що призвело до зайвого нарахування та виплати 7,77 тис. грн. Крім того, бухгалтерією технікуму нараховано 7,33 тис. грн страхових внесків на виплати щодо осіб, які на той час в технікумі не працювали. Також за рахунок технікуму придбано карточки на суму 3,17 тис. грн для поповнення приватних абонентських рахунків працівників технікуму на користування мобільним зв’язком. При цьому нема жодного документального підтвердження, що витрати на ведення розмов з приватних мобільних телефонів пов’язані з господарською, статутною діяльністю технікуму.

Крім того, в гуртожитку технікуму з травня 2007р. по лютий 2008р. безплатно проживали 12 сторонніх осіб. Таким чином, технікумом безпідставно сплачено 2,92 тис. грн за комунальні послуги вказаних мешканців, що на 1,6 мільйона гривень занижено балансову вартість гуртожитку технікуму.

Загальна сума виявлених ревізорами фінансових порушень, що призвели до збитків, склала 50 тис. грн. З них вже під час ревізії забезпечено відшкодування 19,93 тис. грн незаконних видатків.

Наразі ревізією КРУ складено протоколи про адміністративне правопорушення на посадових осіб технікуму. Матеріали ревізії надіслано прокуророві Личаківського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *