ОСТАННІ НОВИНИ

Господарський суд Львівської області визнав Півня єдиним легітимним керівником агрофірми «Провесінь»

|

Господарський суд Львівської області своїм рішенням визнав недійсними рішення позачергових загальних зборів акціонерів ВАТ «Агрофірма «Провесінь» від 07 листопада 2007 року про зміну голови правління підприємства. Як передає прес-служба агрофірми, на основі цих рішень рейдери проводили силове захоплення агрофірми «Провесінь» 15 березня 2008 року та намагалися призначити нового керівника.

Як йдеться у рішенні суду, жодних доказів, які би свідчили про факт повідомлення акціонерів про скликання позачергових зборів акціонерів та інші процедури відповідачі суду не надали.

Крім того, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку встановила, що реєстратор ЗАТ «Народні реєстри», всупереч тому, що з ним була розірвана у судовому порядку угода з агрофірмою, проводив організацію оскаржуваних загальних зборів на основі угоди не з емітентом, а лише окремими акціонерами, які володіють лише 10% акцій. Підготовлений реєстр акціонерів не відповідав встановленим вимогам.

Враховуючи те, що у ході судового розгляду зазначені обставини не були заперечені, суд ухвалив рішення – визнати недійсним рішення позачергових зборів акціонерів від 07.11.2007 р., а також скасувати вжиті ухвалою суду від 11.01.2008 р. у справі №21/1 заходи до забезпечення позову, а саме заборонити державному реєстратору Виконавчого комітету Львівської міської ради вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців стосовно зміни голови правління ВАТ «Агрофірма «Провесінь» з Івана Півня на будь-яку іншу особу, а також приймати будь-які інші документи стосовно внесення змін до реєстру від інших осіб, окрім І.О.Півня або уповноважених ним осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *