ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнес Львівщини оцінюють у 78 мільярдів гривень

|

Первісна вартість основних засобів підприємств, організацій та установ Львівщини з урахуванням проведених індексацій та переоцінок на кінець 2007 року становила 78,4 мільярда гривень, інформує Головне управління статистики у Львівській області.

У цій оцінці не враховано вартості індивідуального житлового фонду, робочої і продуктивної худоби та багаторічних насаджень, що перебувають у власності громадян.

Водночас, як на початок цього року зношеність основних засобів області досягла 47,2 %.

Найбільше основних засобів області зосереджено в житловому фонді, промисловості, а також на підприємствах транспорту та зв’язку.

Понад половину (61,4 %) основних засобів області перебуває у Львові. Значною часткою фондів володіють підприємства й організації Дрогобича (3,3 %), Яворівського і Сокальського (по 2,6 %) районів.

Головною складовою основних засобів є будівлі, споруди та передавальні пристрої, які в загальній вартості становили майже дві третини; на машини та устаткування, приладдя та інструменти припало 18,1 %, транспортні засоби – 9,4 %.

У 2007 році на підприємства Львівщини надійшло основних засобів на 9,5 млрд грн (з них введено в дію нових – на 4,7 млрд грн), вибуло – на 4,1 млрд грн (з них ліквідовано – на 0,7 млрд грн). Торік оновлено 6,2 % фондів області, а коефіцієнт ліквідації основних фондів становив 0,9 %.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *