ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада не вимагала від Ющенка скасувати День перемоги – заява

|

Прес-служба Львівської обласної ради офіційно заявляє, що під час вчорашньої сесії облрада не приймала рішення вимагати від Президента України Віктора Ющенка скасувати святкування Дня перемоги.

Як йдеться у повідомленні прес-служби, згідно з п. 3 ст. 39 Регламенту Львівської обласної ради, на початку ранкового засідання (без включення цього питання до порядку денного засідання) відводиться до 45 хвилин для стислих (до трьох хвилин) виступів депутатів з внесенням пропозицій, оголошення депутатських запитів, заяв та повідомлень.

Голова ЛОО УРП „Собор” Ростислав Новоженець, відповідно до вищезазначеного пункту Регламенту, зачитав лист УРП „Собор” до Президента України щодо святкування 9 травня Дня перемоги і попросив депутатів обласної ради підтримати його як запит до Президента України.

Проте, згідно із статтею 119 Регламенту Львівської обласної ради, „депутатський запит – це підтримана радою вимога депутата до посадових осіб ради та її органів, керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, які розташовані або зареєстровані на території області, а також до голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, керівників відділів і управлінь з питань, які віднесені до відання ради.” У зв’язку з цим Львівська обласна рада не голосувала за запит Ростислава Новоженця до Президента Україні і не приймала з цього питання жодного рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *