ОСТАННІ НОВИНИ

У Сокалі обговорюють питання держнагляду за вугільними шахтами

|

У ДП «Львіввугілля» міста Сокаль, відбувається всеукраїнський семінар-нарада, який проводить Державний Комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду. Семінар-нарада відбувається з метою вдосконалення і підвищення ефективності організацій державного нагляду на підприємствах вугільної галузі. Про це повідомила прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області.

До участі у семінарі долучилися заступники начальників територіальних управлінь, начальники гірничих округів, начальники гірничотехнічних інспекцій у вугільній промисловості вугільних шахт і підприємств зі всієї України, які приїхали переймати позитивний досвід львів’ян. Також до гірничопромислового підприємства прибули голова Держгірпромнагляду Сергій Сторчак, заступник голови Олег Румежак, перший заступник міністра вугільної промисловості Олександр Францішко та російські науковці – дослідники гірничої справи із Москви.

Як повідомив Сергій Сторчак, даний семінар є дуже важливим і цікавим, оскільки на Україні проводиться вперше такий всеукраїнський захід, який відповідає міжнародному стандарту.

«Я дуже задоволений семінаром, особливо тими доповідями, які я сьогодні прослухав. Думаю, що решта доповідей будуть не менш цікавими. Важливим є те, що на цей захід, на Львівщину, з’їхалося близько 90% представників зі Східної України, прибули усі начальники інспекцій, що контролюють вугільну галузь», – зазначив С. Сторчак.

Також під час семінару обговорили питання щодо здійснення державного нагляду за промисловою безпекою на підприємствах вугільної промисловості, про розробку нових Правил безпеки у вугільних шахтах, приведених у відповідність до міжнародних норм і стандартів. Також буде обговорено питання про визначення технічно допустимих рівнів запиленості і методи боротьби з пилом (як з професійною шкідливістю, так і з вибуховістю) тощо.

По закінченню семінару-наради відповідні групи учасників завтра відвідають шахту ДП «Львіввугілля» і ДП «Волиньвугілля» з метою обміну досвідом організацій державного та відомчого нагляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *