ОСТАННІ НОВИНИ

Театральна прем’єра «Солодкої Дарусі» викликала у Львові ажіотаж

|

Прем’ єра вистави «Солодка Даруся» у постановці Чернівецького музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської відбудеться у Львові 28 -29 травня у національному театрі ім. Марії Заньковецької . Вистава створена за однойменним романом Марії Матіос, що без перебільшення став культовим для українського читача.

Вперше побачивши світ у львівському видавництві «Піраміда» у 2004 році, «Солодка Даруся» досягла загального накладу у 100 тисяч екземплярів, здобувши при цьому цілу низку престижних премій, найзначнішою серед яких, безумовно, є Національна шевченківська премія 2005 року.

На сьогоднішній передпрем’єрній прес-конференції Марія Матіос зізналася, що ідея втілити «Солодку Дарусю» на сцені спочатку здавалася їй химерною і фантастичною, оскільки роман є більш «кінематографічним», ніж «театральним». Що не заважає їй, до речі, й досі відкидати усі пропозиції кінематографістів про екранізацію книжки.

Не бракувало, за словами М. Матіос, і театральних пропозицій, від трьох з яких вона теж відмовилася. І лише сценарій, запропонований письменниці земляками з Чернівців, повністю задовольнив авторку роману. А прем’ єрні вистави у Чернівцях та Черкасах лише переконали у правильності зробленого вибору.

Вистава «Солодка Даруся» стала дебютною режисерською роботою художнього керівника Чернівецького музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської , заслуженої артистки України Людмили Скрипки.

«Ця робота є знаковою для нашого театру. У неї вкладено серце і душу всього колективу», – стверджує режисерка.

Сценічна «Солодка Даруся» викликала ажіотаж у театралів Львова. Усі білети на обидві вистави уже продані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *