ОСТАННІ НОВИНИ

Роботу вугільної галузі розглянуть на РНБОУ

|

Роботу вугільної галузі та безпеку на шахтах України розглядатимуть під час засідання РНБО цієї п’ятниці, повідомив сьогодні під час прес-конференції у Сокалі голова Держгірпромнагляду Сергій Сторчак.

За його словами, Держгірпромнагляд пропонує внести низку змін до законів, що регулюють цю сферу на підприємствах гірничодобувної промисловості.

У більшості, ці зміни стосуються закону про основні засади держнагляду у сфері господарської діяльності. «Цей закон не відповідає міжнародним стандартам», – сказав він. Зокрема, це стосується норми, за якою Держгірпромнагляд має право перевіряти підприємства гірничодобувної промисловості раз на п’ять років і при цьому попереджати про перевірки за 10 днів до їх проведення.

Крім того, комітет наголошуватиме на важливості прийняття проекту закону про промислову безпеку, який уже пройшов розгляд на комітетах парламенту і чекає на розгляд у Верховній Раді. Згідно з цим проектом, пропонують посилити державний і відомчий контроль за станом ведення робіт на підприємствах гірничодобувної промисловості.

С.Сторчак назвав неприпустимим рівень травматизму на українських шахтах, хоча зауважив, що за останні 8 років він зменшився у десять разів. Проте, на його думку, слід посилити контроль за безпекою на шахтах, зокрема, число інспекторів, які слідкують за дотриманням безпеки, і суттєво збільшити суми штрафів за порушення.

Також він зауважив, що варто визначитися із власністю багатьох підприємств, які частково належать державі і приватним власникам. Така невизначеність часто породжує проблеми в безпеці і дає можливість порушникам ухилитися від реальної відповідальності за грубі порушення техніки безпеки, за які люди платять своїми життями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *