ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник пообіцяв врегулювати ситуацію з перевезенням пільговиків

|

Голова обласної ради Мирослав Сеник сьогодні під час зустрічі з перевізниками пообіцяв врегулювати ситуацію з відшкодуванням пільгових перевезень, яка в області є проблемною. Про це повідомляє прес-служба Організації роботодавців транспорту Львівщини.

Минулого року держава відшкодувала підприємцям лише близько 10% необхідної суми. Така ж тенденція зберігається і цього року, а одному з найбільших перевізників Львівщини – ВАТ “Львівське АТП-14631” – цього року кошти взагалі не надійшли.

За словами голови правління організації роботодавців транспорту Львівщини Ігоря Думи, у розмові з Мирославом Сеником досягнуто домовленості про підписання договору з ВАТ “Львівське АТП-14631”, який передбачатиме відшкодування коштів за фактом наданих пільгових послуг. Цього року між перевізниками та управлінням соціального захисту облдержадміністрації вже підписано такий договір, проте за незрозумілої ініціативи керівництва управління цю угоду скасували і запропонували погашати витрати перевізникам лише фіксованою сумою, яка є мізерною порівняно з реальними збитками. Природно, що підприємці не погодилися на таку співпрацю. Справа зайшла у „глухий кут”. Водночас вчасно не використані державні кошти втрачаються.

За орієнтовними розрахунками, в області налічується приблизно 900 тисяч пільговиків, а втрати від безкоштовних перевезень становлять близько 55 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *