ОСТАННІ НОВИНИ

Безпритульних тварин у Львові вже стерилізують, а не просто вбивають

|

Нещодавно на підприємстві ЛКП «Лев» облаштовано приміщення для стерилізації безпритульних тварин, передає прес-служба міської ради. Тепер їх відловлюють, стерилізують, доглядають у реабілітаційний період та влаштовують у притулок або забирають мешканці. В середньому на день ЛКП «Лев» відловлює 5 собак в день і 100 в місяць.

«Зараз зроблено лише перший крок. Тепер сюди можна приходити і взяти собі собаку, а торік кожна собака, яка сюди потрапляла, була приречена на смерть. Питання безпритульності тварин можна вирішити, але потрібно працювати системо. Ми одними з перших в Україні почали цю роботу», – каже депутат міської ради Анатолій Забарило.

Щоб на підприємстві можна було систематично стерилізувати безпритульних собак, потрібно зробити реконструкцію, облаштувати операційні. Для цього необхідно 300 тис. гривень. Цього року на ЛКП виділено лише 420 тис. гривень, хоча передбачалось більше 900.

Від початку цього року 239 собак покусали львів’ян, що на 72 випадки менше, ніж за аналогічний період минулого року. На думку головного ветеринара міста Ігоря Угрина, такі зміни стались в результаті постійних рейдів, які організовує ветеринарний відділ спільно з муніципальною дружиною для попередження нещасних випадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *