ОСТАННІ НОВИНИ

Звільненням голів ОДА інфляцію не зупинити - заява

|

Звільненням керівників обласних державних адміністрацій не можна зупинити інфляцію. Про це заявила голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко на спільній з головами чотирьох областей прес-конференції, коментуючи наміри уряду завтра заслуховувати звіти губернаторів п’яти областей, де склалася найгірша ситуація з погашенням боргів по зарплаті і спостерігається найбільше зростання цін, передає УНІАН.

За її словами, звільнення голів обласних адміністрацій – не метод приборкання інфляції. Ульянченко підкреслила, що керівники областей сьогодні намагаються максимально займатися проблемами розвитку регіонів, а не політикою.

“Мені здається, що здоровий глузд завтра (на засіданні уряду – ред.) переможе, у запрошених губернаторів є достатньо аргументів для серйозної, конструктивної розмови”, – відзначила Ульянченко.

На її переконання, необхідно, щоб завтра на засіданні уряд почув їх, щоб відбувся діалог двох структур виконавчої влади; людей, які несуть серйозну відповідальність за життєдіяльність регіонів.

“Люди втомилися від подібних речей, і я не думаю, що жителям тієї або іншої області стане краще, якщо звільнять одного губернатора і призначать іншого. Це не вирішить проблем”, – відзначила Ульянченко.

За її словами, натомість сьогодні владі необхідно зайнятися розробкою і ухваленням пакету законопроектів, спрямованих на розвиток регіонів і, в першу чергу, це зміни до державного бюджету.

У свою чергу, присутній на прес-конференції голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський відзначив, що в жодній країні світу на регіональному рівні інфляцію долати не намагалися.

Домбровський підкреслив, що це можна зробити лише на макроекономічному рівні, за умови консолідації уряду, парламенту, Національного банку і інших.

Він назвав помилковою тезу: “Якщо все добре – це завдяки центру, якщо все погано – винні регіони”. Голова Вінницької ОДА підкреслив, що негативні тенденції в економіці сьогодні спостерігаються через відсутність стійкої стратегії розвитку регіонів. Проте політичне протистояння в центральній владі не дає можливості вирішувати проблеми регіонів.

Домбровський відзначив, що керівники областей намагаються зробити все можливе, щоб утримати стабільну ситуацію в регіонах.

В той же час голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар підкреслив, що на сьогодні губернатори, по суті, є гарантами стабільності в регіонах, і перекладати на них відповідальність за темпи інфляції, на його думку, неправильно. Він також відзначив, що антиінфляційні заходи необхідно здійснювати на рівні держави.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на своє засідання 14 травня запросив керівників п’яти областей – Запорізької, Львівської, Херсонської, Черкаської і Волинської, а також голову Ради міністрів Криму Віктора Плакіду, до яких пред’являються претензії в саботажі рішень уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *