ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові бажаючим мірятимуть артеріальний тиск

|

У Львові проходитиме акція з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії «Виміряй артеріальний тиск», – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 14 до 23 травня на території Галицького району розмістять чотири палатки, де всі бажаючим виміряють артеріальний тиск. Зокрема, палатки поставлять на площі Ринок, проспекті Тараса Шевченка, проспекті Свободи та біля головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Також акція пройде і у всіх лікарнях міста та області.

Кожному, хто перевірить свій тиск, медпрацівники видадуть форму реєстраційного обліку, в якій зазначать виміряні показники. Особливу увагу приділятимуть особам з уперше виявленим підвищеним артеріальним тиском: їм видадуть пам’ятки-рекомендації для здорового способу життя, режиму харчування та заходи з постійного контролю за рівнем тиску.

Така акція в місті проводиться вже вдруге. Минулого року виміряти свій артеріальний тиск зголосився кожен четвертий житель міста (понад 163,5 тисяч осіб). Виявилося, що кожен третій з обстежених має підвищений артеріальний тиск, і більше половини з них – працездатного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *